RTV Noord

RTV Noord RTV Noord RSS feed

 • De Noord 9 van zaterdag 29 januari
  on 29 January 2022 at 13:30

  De Noord 9 is de wekelijkse hitlijst van RTV Noord. In deze lijst vind je enkel Groninger muziek.

 • A28 richting Julianaplein gestremd: drukte op afrit en Van Ketwich Verschuurlaan
  on 29 January 2022 at 12:52

  De rijbaan op de A28 tussen het Julianaplein en aansluiting Groningen-Zuid wordt teruggelegd op zijn oorspronkelijke plek. Daarom is de A28 dit en volgend weekend, en daarna nog vier nachten, gestremd. De gevolgen zijn op de eerste zaterdag goed te zien.

 • Coronablog: Burgemeester van Eemsdelta in zijn inwerkperiode positief getest
  on 29 January 2022 at 12:09

  Wat zijn de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten rondom COVID-19 in Groningen? Volg het in ons coronablog.

 • XXL-bedrijven bij Westerlee? 'We gaan het niet opleggen'
  on 29 January 2022 at 11:56

  Het is niet zeker of provincie en gemeente Oldambt ruimte gaan bieden voor grote bedrijven op een nieuw bedrijventerrein bij Westerlee. Dat benadrukt gedeputeerde Mirjam Wulfse afgelopen week in een debat met de Staten.

 • Nieuwbouw Blauwestad stijgt naar recordhoogte
  on 29 January 2022 at 11:18

  De kavelverkoop van Blauwestad blijft stijgen. Over 2021 werden er 154 kavels verkocht. Een jaar daarvoor waren dat er nog 68.

 • De Meziekperfester: George Jones - Take me
  on 29 January 2022 at 11:00

  De Perfester over talentenjachten, over de liefde voor cultuur en over George Jones, die ondanks zijn drank- en drugsverleden tot hoge leeftijd bleef zingen.

 • Schuiling: 'Sluiting kinderhartcentrum is niet zomaar een steen uit de muur'
  on 29 January 2022 at 09:48

  'De kinderhartzorg van alle vier de ziekenhuizen is op niveau. Dat dan om onduidelijke redenen het enige ziekenhuis in de regio afvalt, kunnen wij niet volgen.'

 • Wessel Dammers vertrekt naar Willem II
  on 29 January 2022 at 09:29

  FC Groningen-verdediger Wessel Dammers maakt definitief de overstap naar Willem II. Hij wordt door de Tilburgers voor een half jaar gehuurd en kan daarna definitief worden overgenomen.

 • Complottheorieën in de collegezaal: hoe ver mag je gaan?
  on 29 January 2022 at 09:00

  Vrijdagavond werd duidelijk dat Tjeerd Andringa, universitair hoofddocent en geluidsdeskundige, voorlopig geen les meer mag geven aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 • Deze dag: Helmantel schildert in het Rembrandthuis
  on 29 January 2022 at 07:30

  Terwijl hij aan het werk is in het prachtig gerestaureerde Rembrandthuis in Amsterdam, kijkt een trouwe schare (vrouwelijke) fans hem de hele dag op de vingers. ‘Je proeft hier de 17e eeuw’ zegt Henk Helmantel, als hij op uitnodiging twee stillevens in het atelier van Rembrandt maakt. Hij gaat aan de slag op deze dag, 29 januari 2000.

 • KNMI waarschuwt voor kans op zware windstoten in Groningen
  on 29 January 2022 at 07:17

  Het KNMI waarschuwt voor zaterdagmiddag voor de kans op zware windstoten in onze provincie. Net als voor Friesland wordt voor Groningen code geel uitgevaardigd.

 • Noord-Nederland: Altijd op de tweede rang
  on 29 January 2022 at 06:00

  Noord-Nederland - vooral Groningen - is kwaad. De regio voelt zich genegeerd in Den Haag. De cijfers bevestigen het gevoel. Het Noorden is de afgelopen jaren alleen maar verder achterop geraakt bij de rest van het land. ‘We zijn gewoon dom beleid aan het voeren’.

 • EK Futsal gaat verder zonder Oranje en St. Juste
  on 28 January 2022 at 21:46

  Het Nederlands team is op dramatische wijze uitgeschakeld op het Europees kampioenschap. In de laatste poulewedstrijd werd, ondanks een van richting veranderd schot van Groninger Yoshua St. Juste dat een treffer opleverde, verloren van Servië.

 • RUG schorst complotdocent Andringa alsnog
  on 28 January 2022 at 20:29

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft besloten om Tjeerd Andringa, de universitair hoofddocent cognitieve wetenschappen die tijdens zijn colleges complottheorieën verkondigde, toch te schorsen.

 • Rondje Groningen: Zoek mee naar Toevluchtsoord voor gescheiden tweeling
  on 28 January 2022 at 20:00

  In dit Rondje ontdekken we dat niet alle dieven talent hebben voor het vak en we zien dat onze baby-dodo inmiddels op een licht aangebraden kippetje lijkt. Ga je mee?

 • Actiegroep geeft Groninger Museum een scheur om banden met GasTerra en Gasunie
  on 28 January 2022 at 19:59

  Actiegroep Fossil Free Culture NL (FFCNL) heeft vrijdagavond een tijd lang een scheur op het Groninger Museum geprojecteerd. De actiegroep wil met de scheur de banden die het Groninger Museum heeft met GasTerra en Gasunie aanduiden.

 • Van Foreest is Giri de baas in Wijk aan Zee
  on 28 January 2022 at 18:57

  Jorden van Foreest heeft Anish Giri de voet dwars gezet bij het Tata Steel Schaaktoernooi. De Groninger won het Nederlands onderonsje met de witte stukken. Giri gaf na 42 zetten op en zag zijn kansen op toernooiwinst verdampen.

 • Het is weer Nationale Tuinvogeltelling: 'Heel rustgevend'
  on 28 January 2022 at 18:01

  Dit weekend is het weer Nationale Tuinvogeltelling. Dat houdt in dat je op op één van de dagen even een half uurtje naar buiten moet staren om te kijken welke vogels er dit jaar het meeste voor komen.

 • Gaat de nachtverlichting bij Groningse windparken vaker uit?
  on 28 January 2022 at 18:00

  's Nachts geen overlast meer van rode lichten van de hoge windturbines in de provincie. Velen in de provincie zien het liever gisteren dan vandaag geregeld worden. Maar het zal nog wel even duren voordat de Groningse windparken N33 en Geefsweer zover zijn.

 • Restaurant De Rietschans in Haren over in andere handen
  on 28 January 2022 at 17:39

  Het restaurant De Rietschans in Haren heeft een nieuwe eigenaar. Frans en Liesbeth Kappenburg hebben het etablissement verkocht aan Tjerk de Vries en Bert Keukenkamp van de Harense DVK Groep.